Heitinga haalt Cole uit concentratie

Johnny Heitinga heeft er indirect voor gezorgd dat zijn club Everton het favoriete Chelsea uitschakelde in het FA-Cuptoernooi. De oud-Ajacied Heitinga, die op Stamford Bridge in de verlenging mocht invallen, scoorde in de strafschoppenserie en liep vervolgens tegen Ashley Cole op. De back van Chelsea was op weg naar de penaltystip en keek geschrokken om. Hij miste vervolgens zijn strafschop, waarna Everton de penaltyreeks won.

Heitinga gaf in De Telegraaf toe dat hij tegen Cole was opgelopen. Maar hij ontkende dit bewust gedaan te hebben, hoewel de tv-beelden anders suggereren. We hadden dezelfde looplijn”, zei Heitinga. „Hij ging niet opzij en ik ook niet, waardoor we met de schouders tegen elkaar opbotsten”, aldus de middenvelder van Everton dat in de volgende ronde eersteklasser Reading treft.

Chelsea, winnaar van de afgelopen twee bekeredities, beleeft een slecht seizoen. In de competitie lijkt de club van voetbalmiljonairs kansloos voor de titel. De uitschakeling voor de FA Cup is een nieuwe tegenvaller.

In de replay tegen Everton stond er na 120 minuten 1-1 op het scorebord. Beide ploegen speelden in Liverpool ook al met 1-1 gelijk – een tweede duel moest uitkomst bieden. In de reguliere speeltijd werd nu niet gescoord, waarna Lampard Chelsea met een treffer de zege leek te bezorgen. Maar vlak voor het eind van de verlenging maakte Baines gelijk.

In de penaltyserie was het uitgerekend Baines die als eerste in de fout ging. Maar nadat Anelka en Cole ook hadden gemist, kon Neville Everton toch de verrassende zege bezorgen.