Boijmans koopt Dali's

Boijmans-van Beuningen koopt twee Dali’s

Door onze kunstredactie

– Museum Boijmans-van Beuningen te Rotterdam heeft – kort na de grandioze en zeer succesvolle tentoonstelling – twee werken van de Spaanse surrealist Salvador Dali aangekocht, een ‘objekt’ en een schilderij. Het schilderij „Het gezicht van de oorlog” dateert uit 1940 en Dali heeft zich duidelijk laten inspireren door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de tentoonstelling trok het doek, dat 64 bij 79 centimeter groot is, enorme belangstelling van het publiek dat er talloze reprodukties van heeft gekocht. Het schilderij kon worden aangekocht van een Belgische verzamelaar, André Cauvin, die het destijds rechtstreeks van de kunstenaar heeft betrokken. Dali’s „Venus van Milo met laden” dateert uit 1936 en is een van de pop-art achtige scheppingen van de schilder. Het motief van een vrouw met laden – op zich geen vondst van Dali zelf – heeft de kunstenaar verscheidene malen toegepast. [...]

Er verscheen geen krant op 21 februari 1971, vandaag een bericht van 20 februari.