Kort nieuws Sport

FC Utrecht verspeelt zege in slotfase

Door een onzer redacteuren

Utrecht, 19 febr. FC Utrecht heeft gisteravond op eigen grondgebied in stadion Nieuw-Galgenwaard in de slotfase van het eredivisieduel met Heracles Almelo een overwinning verspeeld (1-1). De van een blessure herstelde spits Ricky van Wolfswinkel maakte al in de derde minuut van de wedstrijd zijn twaalfde doelpunt van het seizoen. Maar een minuut voor tijd kwam Heracles dankzij een fraai hakje van invaller Ellery Cairo langszij. In de eerste divisie veroverde MVV de derde periodetitel. Een 0-0 gelijkspel was voldoende om concurrent Veendam achter zich te houden.

Coureur Kubica verlaat intensive care

Rotterdam, 19 febr. Formule 1-coureur Robert Kubica heeft de intensive care verlaten voor een revalidatieafdeling. De Pool onderging woensdag nog een operatie aan zijn elleboog. Het ziekenhuis in het Italiaanse Pietra Ligure liet in een verklaring weten dat de toestand van Kubica tot tevredenheid stemt. De 26-jarige Kubica raakte eerder deze maand ernstig gewond bij een rally in Italië. Hij liep breuken en verwondingen op aan zijn rechterarm, -been en -hand. Kubica zou aanvankelijk al eerder de intensive care verlaten, maar na een negen uur durende operatie aan zijn schouder en been werd daar van afgezien. (Novum)

Gesink pakt leiderstrui in Ronde Oman

Rotterdam, 19 febr. Robert Gesink heeft de Raboploeg opnieuw succes bezorgd in de Ronde van Oman. De Nederlander won gisteren de vierde etappe en neemt daardoor ook de leiderstrui over van de Australiër Matthew Goss. Gesink sloeg toe naar de op 1.300 meter gelegen top van Green Mountain, die zeven kilometer lang is en een gemiddeld stijgingspercentage van elf procent kent. De klimmer demarreerde op twee kilometer van de streep en had op de finish ruim veertig seconden voorsprong op Boasson Hagen, die in het algemeen klassement tweede staat met de zelfde achterstand. (Novum)

Bobsleevrouwen op achterstand bij WK

Königssee, 19 febr. De Nederlandse bobsleevrouwen Esmé Kamphuis en Judith Vis staan na de eerste dag van de wereldtitelstrijd in Königssee tiende. De nummers drie van het EK van vorige maand namen na een matige eerste run de elfde positie in, maar kenden een iets betere tweede race. Kamphuis en Vis moeten een achterstand van 0,88 seconden goed maken op het Duitse duo Cathleen Martin en Romy Logsch, die een tijd van 1.42,77 minuten noteerden. Vandaag volgen de derde en vierde race. (Novum)

Wereldtitel Ted Ligety op reuzenslalom

Garmisch Partenkirchen, 19 febr. Skiër Ted Ligety heeft in Garmisch Partenkirchen de wereldtitel op de reuzenslalom gewonnen. De Amerikaan stond na de eerste manche nog vierde, maar dankzij een sterke tweede race kwam hij uit op 2.10,56 minuten. Cyprien Richard werd op twaalf honderdsten tweede. Titelverdediger Carlo Janka uit Zwitserland werd zevende. (Novum)