De excuusbrief van Charlotte Bouwman

Charlotte Bouwman twitterde dat ze haar school ging opblazen, werd opgepakt door de politie en zat gisteren aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door.Website DeJaap publiceert zojuist haar brief aan de school. We citeren hier van hun site de eerste twee alinea’s.

Beste schooldirectie, het leek mij verstandig om naar aanleiding van alles zelf een brief aan u te schrijven. Om uit te leggen wat er precies is gebeurd, en hoe ik hier zelf over denk. Afgelopen dinsdag had ik een gesprek op Twitter met Christian van der Woude, ex-jvo’er [JvO staat voor Johan van Oldenbarnevelt-gymnasium, red]. Deze vertelde mij van een baan bij de CIA. Ik schreef hem dat dit mij wel aansprak, waarop hij zei dat we maar moesten uitkijken met daarover twitteren omdat de CIA en de AIVD ons gesprek vast op de voeten zouden volgen. Een grapje uiteraard.

Hierop reageerde ik met mijn beruchte ‘bomdreigtweets’. De hashtags #hoiaivd maakten bij die eerste tweet wel duidelijk dat het een grapje was. Bij de tweede tweet echter, kan ik, achteraf, begrijpen dat er alarmbellen zijn gaan rinkelen. Waarom ik dat toentertijd niet dacht? Ik dacht überhaupt niet na bij het sturen van desbetreffende tweets, had nooit verwacht dat ook maar iemand behalve Christian, ik en wat vrienden van school deze tweets zouden lezen. Laat staan een krant of het OM.

Bekijk hier Charlotte Bouwman bij DWDD.