Bittere pitten

wetenschapsbijlage 12-02-10

Heel interessant dat artikel over pijnboompitten. Het toeval wil dat ik zelf de laatste tijd af en toe dagenlang last had van een vreemde bittere smaak in mijn mond, evenals mijn dochter. Mijn vrouw en andere dochter hadden nergens last van. Eerst gaf ik verkoudheid te schuld, alhoewel het niet helemaal samenviel. Bij het lezen van het artikel besefte ik dat we pijnboompitten op de markt hadden gekocht in plaats van zoals gebruikelijk in de supermarkt. Deze waren namelijk veel goedkoper. Het is duidelijk dat deze pitten ook van die Chinese dennenboomsoort moeten komen. Ik heb ze vergeleken met de supermarktpitten en ze zagen er iets anders uit, met name waren ze kleiner. Ik heb ze bij het GFT-afval gegooid en ben blij dat ik het artikel gelezen heb, want anders zouden we nog vaker een vieze smaak hebben gehad: we hadden een flinke voorraad gekocht.Als nog eens de definitieve oorzaak gevonden wordt (welke stof, werkingsmechanisme enzovoorts) hoop ik dat jullie daar ook een artikel over publiceren.

Wilfried Boos (1)

Hoogkarspel