Luchtcricket

Performers take part in an aerial cricket match during the opening ceremony for the International Cricket Council (ICC) Cricket World Cup at the Bangabandhu National Stadium in Dhaka February 17, 2011. REUTERS/Andrew Biraj (BANGLADESH - Tags: SPORT CRICKET IMAGES OF THE DAY)
Performers take part in an aerial cricket match during the opening ceremony for the International Cricket Council (ICC) Cricket World Cup at the Bangabandhu National Stadium in Dhaka February 17, 2011. REUTERS/Andrew Biraj (BANGLADESH - Tags: SPORT CRICKET IMAGES OF THE DAY) REUTERS

Acrobaten spelen een twee uur durende wedstrijd ‘luchtcricket’ tijdens de openingsceremonie van het WK Cricket gisteren in Bengalese hoofdstad Dhaka. In het Bangabandhu Nationaal Stadion zaten de aan kabels hangende performers een bal van laserlicht achterna. Aan de openingsshow van het toernooi, dat behalve in Bangladesh ook in India en Sri Lanka wordt gehouden, deden 3.500 artiesten en zangers mee.

Ondanks alle glamour rond de ICC World Cup, zoals het WK officieel heet, verliep de voorbereiding van het toernooi allesbehalve vlekkeloos. Een van de meest roemruchtige stadions van de wereld, Eden Gardens, in de cricketgekke Indiase stad Kolkata, is niet op tijd klaar voor de kraker tussen India en Engeland op 27 februari. Intussen maken de organisatoren zich zorgen over nieuwe gokschandalen. Spelers mogen tijdens de wedstrijden niet twitteren om matchfixing te voorkomen.

De ICC World Cup, het belangrijkste crickettoernooi (van eendaagse wedstrijden) wordt sinds 1975 om de vier jaar gehouden. Er doen veertien landen mee, waaronder Nederland. De finale is op 2 april in Mumbai.