Wereldtitel voor Franse skiploeg, blessure Raich

De Oostenrijker Benjamin Raich scheurde gisteren zijn kruisband bij de WK en zal niet meedoen aan de reuzenslalom en de slalom.

De Franse skiploeg heeft in Garmisch-Partenkirchen goud gewonnen bij de landenwedstrijd. De Fransen (Tessa Worley, Alemone Marmottan, Thomas Fanara en Cyprien Richard) versloegen in een spannende strijd de Oostenrijkse ploeg (Anna Fenninger, Michaela Kirchgasser, Philipp Schörghofer en Romed Baumann) met een klein verschil. Beide landen wonnen twee van de vier parallelslalomraces, maar de Fransen noteerden iets betere tijden.

Alleskunner Anja Pärson leidde Zweden naar het brons met een simpele 4-0 zege op Italië. De Scandinavische kampioene bracht haar medailletotaal tijdens WK’s en Olympische Spelen hiermee op 19 en is nog slechts één plak verwijderd van het record van de reeds gestopte Noor Kjaetil Andre Aamodt.

Benjamin Raich liep tijdens de landenwedstrijd een zware knieblessure op en komt niet meer in actie bij de WK. De 32-jarige Oostenrijker verloor tijdens de landenwedstrijd in de eerste run van de parallelslalom de controle en kwam hard ten val. Hij scheurde de kruisband van zijn linkerknie en beschadigde zijn meniscus. Raich moest gisteren meteen geopereerd worden. De tweevoudig olympisch kampioen mist hierdoor de reuzenslalom en de slalom, waar hij kanshebber was op eremetaal. (Novum)