Kort nieuws Buitenland

Explosies Tanzania

Dar es Salaam, 17 febr. Ten minste 32 mensen zijn om het leven gekomen na een reeks explosies in een munitiedepot in Dar es Salaam, de zakenhoofdstad van Tanzania. Dat heeft de Tanzaniaanse legerleider vanochtend verklaard. De explosies op de militaire basis Gongola Mboto hielden uren aan en verwoestten zeker 23 munitiedepots. Volgens de Britse ambassade werd de luchthaven van Tanzania gesloten na de ontploffingen. (BBC, AFP)

Kroes tevreden

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 17 febr. Eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) heeft positief gereageerd op voorstellen van Hongarije om zijn omstreden mediawet aan te passen. Gisteren ontving de Europese Commissie een Hongaars plan om de wet in overeenstemming te brengen met EU-regelgeving. Kroes is over de toezeggingen „zeer verheugd”. Hongarije, nu voorzitter van de EU, moet de wet nu binnen enkele weken aanpassen. De Commissie zal erop toezien dat dit gebeurt, zei Kroes.

Bootramp Vietnam

Hanoi, 17 febr. Twaalf mensen, onder wie elf buitenlandse toeristen, zijn vanmorgen verdronken, toen hun boot in Vietnam zonk terwijl ze lagen te slapen. Dat gebeurde in de golf van Ha Long, bekend om zijn natuurschoon en geliefd bij toeristen. De slachtoffers kwamen uit de VS, Groot-Brittannië, Australië, Japan, Rusland, Frankrijk, Zweden en Zwitserland. Ook een Vietnamese begeleider verdronk. (AP)

Palestijnen gedood

Door onze correspondent

jeruzalem, 17 febr. Het Israëlische leger heeft in het plaatsje Beit Lahiya in de Gazastrook drie Palestijnen doodgeschoten. Het leger zegt dat het zou gaan om mannen die vannacht probeerden explosieven te plaatsen dichtbij de hermetisch afgesloten grens tussen Israël en Gaza. Familieleden zeggen dat ze vissers waren.