FC Twente wint in ijskoud Moskou van Rubin Kazan: 2-0

Gokdeniz Karadeniz (L) of Rubin Kazan fights for the ball with Wout Brama of Twente Enschede during their Europa League last 32, first leg soccer match at Luzhniki stadium in Moscow February 17, 2011. REUTERS/Sergei Karpukhin (RUSSIA - Tags: SPORT SOCCER)
Gokdeniz Karadeniz (L) of Rubin Kazan fights for the ball with Wout Brama of Twente Enschede during their Europa League last 32, first leg soccer match at Luzhniki stadium in Moscow February 17, 2011. REUTERS/Sergei Karpukhin (RUSSIA - Tags: SPORT SOCCER) Gokdeniz Karadeniz van Rubin Kazan (links) in duel met Twente-speler Wout Brama. (Foto Reuters / Sergei Karpukhin)

FC Twente heeft de lastige uitwedstrijd in Moskou tegen het Russische Rubin Kazan met 2-0 gewonnen en verschaft zich daarmee een uitstekende uitgangspositie voor het bereiken van de achtste finales van de Europa League.

Luuk de Jong (goal) en Peter Wisgerhof (goal) tekenden in de tweede helft voor de doelpunten. Volgende week donderdag is de return in de Grolsch Veste in Enschede.

De wedstrijd in de knock-outfase van de Europa League ging door, ondanks de bittere kou in Moskou. De club uit Enschede had vooraf protest aangetekend.

De UEFA zou op straffe van een 3-0 verliesbeurt Twente hebben gedwongen om te spelen. De afspraak was dat er bij min 15 graden afgelast zou worden. De thermometer van FC Twente gaf voor de wedstrijd min 17 aan, maar andere metingen gaven min 14. De club liet voorafgaand aan de wedstrijd weten teleurgesteld te zijn over de beslissing van de UEFA.

De wedstrijd werd op het kunstgras van het Loezjniki-stadion in Moskou gespeeld omdat het veld in Kazan, 800 kilometer ten oosten van Moskou, door de aanhoudende vorst onbespeelbaar is.

Het was voor Rubin Kazan de eerste serieuze wedstrijd van dit jaar. De Russische competitie loopt van maart tot december.

Nacer Chadli van FC Twente moet opspringen om Oleg Kuzmin te ontwijken. (Foto Reuters / Mikhail Voskresensky) Nacer Chadli van FC Twente moet opspringen om Oleg Kuzmin te ontwijken. (Foto Reuters / Mikhail Voskresensky)

De Braziliaan in Russische dienst Bebras Natcho in de mangel bij Twente-spelers Bryan Ruiz (links) en Denny Landzaat (rechts). (Foto Reuters / Sergei Karpukhin)De Braziliaan in Russische dienst Bebras Natcho in de mangel bij Twente-spelers Bryan Ruiz (links) en Denny Landzaat (rechts). (Foto Reuters / Sergei Karpukhin)

Theo Janssen houdt Gokdeniz Karadeniz van zich af. (Foto Reuters / Mikhail Voskresensky)Theo Janssen houdt Gokdeniz Karadeniz van zich af. (Foto Reuters / Mikhail Voskresensky)