Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Britten nemen Arabische revolutie als inzet

De Britse gokwebsite.

Tunesië, Egypte, Bahrein… de Arabische revolutie grijpt om zich heen. Wat kunnen wij doen? Er geld aan verdienen.

Dat is althans wat een Britse gokwebsite biedt, schrijft het AD. Je kunt er geld inzetten op wie de volgende leider is die opstapt na volksprotesten in z’n land.

Zo is het vooral cashen geblazen voor wie op de een of andere manier denkt te weten dat Bashar Al-Assad van Syrië het veld gaat ruimen: één pond inzetten is twintig pond verdienen. Die kans is dus klein volgens de Britten.

Jemen heeft de grootste kans z’n leider te verliezen, volgens de gokkende Britten. Bij het vertrek van Ali Abdullah Saleh verandert elke vier pond inzet in negen pond. Jemen wordt waarschijnlijk gevolgd door Jordanië (3/1), Algerije (4/1), Bahrein (4/1), Marokko (4/1), Libië (8/1), Iran (12/1), Sudan (16/1), Irak (16/1) en Saoedi-Arabië, op gelijke hoogte met Syrië (20/1).