Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politiek

Ambtenaren demonstreren op Malieveld voor ‘meer respect’

Het Malieveld in Den Haag stroomt vanmiddag vol met ongeveer tienduizend ambtenaren. Agenten, militairen, onderwijzers en brandweermannen protesteren tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet op de publieke sector.

De ambtenaren vinden dat het kabinet weinig respect toont voor werknemers bij de overheid en in het onderwijs. De kwaliteit van de dienstverlening wordt er niet beter op als het kabinet gaat snijden in taken, zeggen ze. Ze eisen bovendien loonsverhoging.

Abvakabo FNV-voorzitter Edith Snoey overhandigt tijdens de demonstratie het manifest ‘Samen sterk voor publiek werk’ aan een vertegenwoordiger van het kabinet. De steunbetuiging kreeg de afgelopen weken de handtekening van bijna dertigduizend mensen die het niet eens zijn met de bezuinigingsplannen voor de publieke sector.