3 redenen om tv te kijken

1 Romantische misdaad

The Alibi

RTL 8, 20.30-22.10u.

Romantische misdaadkomedie. Steve Coogan is een ondernemer die overspelige mannen van een alibi voorziet. Dan vermoordt een van zijn cliënten per ongeluk zijn minnares. (Matt Checkowski & Kurt Mattila, 2006).

2 explosief

Blown Away

Veronica, 20.30-23.00u.

Bomexpert Gaerity, vertolkt door Tommy Lee Jones, is een gevaarlijke gek. Hij deelt een Noord-Iers verleden met de held van Blown Away, Jimmy Dove, gespeeld door Jeff Bridges. Ooit streden ze zij aan zij voor zelfbeschikking en deden daarbij ongeëvenaarde kennis op over explosieven. Gaerity wordt verraden door Dove, die een nieuw, chantabel leven begint als expert bij de explosievendienst in Boston en doelwit wordt van zijn oude, doorgedraaide strijdmakker. Gaerity probeert systematisch de geliefden van Dove op te blazen. Het gevolg is dat geen bruiloft of feestje verstrijkt zonder het massaal afgaan van alarmpiepers. (Stephen Hopkins, 1994).

3 Synthpop

Later with Jool Holland

Canvas, 00.15-01.15u.

Heaven 17 behoort tot de vaandeldragers van de synthpop, muziek ontstaan in de jaren tachtig waarbij synthesizers en elektronische drums de basis vormen. In Later with Jool Holland spelen ze hun hit ‘Temptation’ en ‘Fascist groove thang’.

Bekijk het volledige programmaoverzicht op pagina 25