Waarom ‘arnab’ vanmorgen trending is op Twitter

In this TV Grab picture taken from India's Dhoordarshan TV channel on February 16, 2011 Indian Prime Minister Manmohan Singh addresses a press conference at his residence in New Delhi. Manmohan Singh denied he had ever considered stepping down as his government recently suffered a series of setbacks and public corruption scandals. RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT - "AFP PHOTO/DOORDHARSHAN/TV GRAB/RAVEENDRAN" - RESTRICTED TO EDITORIAL USE - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS -
In this TV Grab picture taken from India's Dhoordarshan TV channel on February 16, 2011 Indian Prime Minister Manmohan Singh addresses a press conference at his residence in New Delhi. Manmohan Singh denied he had ever considered stepping down as his government recently suffered a series of setbacks and public corruption scandals. RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT - "AFP PHOTO/DOORDHARSHAN/TV GRAB/RAVEENDRAN" - RESTRICTED TO EDITORIAL USE - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS -

Elke ochtend kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, een van de onderwerpen waar het meest over wordt gesproken op Twitter. Vandaag wordt er veel getwitterd onder de hashtag ‘arnab’, de voornaam van een belangrijke Indiase journalist.

Vanmorgen vroeg (Nederlandse tijd) hield de Indiase Manmohan Singh een persconferentie (lees hier het liveblog van de The Wall Street Journal). Journalist Arnab Goswami baarde opzien met vragen die de premier, die verder alles van een briefje voorlas, uit balans brachten. Overigens werd Goswani, hoofdredacteur van een belangrijke Indiase krant, begin deze week verkozen tot een van de invloedrijkste Indiërs.