SP en PvdA komen met wetsvoorstel tegen aanbesteding openbaar vervoer

De SP en PvdA komen met een wetsvoorstel tegen de aanbesteding van het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De partijen lijken daarmee de PVV voor het blok te zetten.

De partij van Geert Wilders sprak zich in het verleden uit tegen privatisering van het ov. Maar nu geeft de PVV gedoogsteun aan een kabinet dat middels de aanbesteding juist 120 miljoen euro wil bezuinigen.

SP en PvdA hebben, indien de PVV het wetsvoorstel steunt, alleen nog hulp van GroenLinks of D66 nodig. De partijen geven Wilders naar eigen zeggen de kans om “oude beloftes” na te komen.

Volgens het wetenschappelijk bureau van de SP heeft de PVV sinds de verkiezingen voor de Tweede Kamer in juni zestig verkiezingsbeloften gebroken. Het voorstel wordt aangekondigd op de laatste dag van drie dagen estafetteacties in het openbaar vervoer in de grote steden.