PVV op de hak genomen in videopamflet

Dit is niet Eric Lucassen. Foto Tegenstemwijzer.nl

Een mishandeling met een spijkerschoen, een kopstoot voor een café, een dronken chauffeur, brievenbusplassen en een militair die zich laat verwennen door een ondergeschikte. Alle PVV-strapatsen komen terug in een anti-Wilders-filmpje op Tegenstemwijzer.nl.

Het is een initiatief van de regisseurs Jaap van Eyck, Pieter Kuijpers en Dana Nechushtan. Zij hebben hun krachten gebundeld om het electoraat erop te wijzen dat een stem bij de Statenverkiezingen op CDA of VVD de gedoogcoalitie met de PVV ten goede komt. Iets dat volgens hen niet de bedoeling is.

Geert Wilders neemt overigens het meest aanstoot aan een ander filmpje op de website.

Daarin articuleren kinderen het gedachtegoed van de derde partij van Nederland: ‘We hebben een gigantisch probleem met moslims’, ‘Tuig, dat is het gewoon’, ‘We verkopen ons land aan de duivel die Mohammed heet’, et cetera. In het actualiteitenprogramma Uitgesproken WNL kwalificeert de PVV-voorman het filmpje als een dieptepunt. “Het laagste wat ik tot nu toe heb gezien.” Hij neemt het de ouders kwalijk dat zij hun kinderen ter beschikking hebben gesteld aan “politieke haatzaaierij”.