Opinie

Een liefdestoets

Mijn klas 3 tlb bestaat voor een groot deel uit luidruchtige, opgeschoten jongens, aan wie ik mijn handen vol heb. Bescheiden in dit rumoer zijn Nienke en Rick, een stelletje. Soms zitten ze naast elkaar en houden onopvallend elkaars hand vast. Verder zijn ze gelukkig niet zo klef in hun liefdesuitingen, zoals sommige andere stellen

Mijn klas 3 tlb bestaat voor een groot deel uit luidruchtige, opgeschoten jongens, aan wie ik mijn handen vol heb.

Bescheiden in dit rumoer zijn Nienke en Rick, een stelletje. Soms zitten ze naast elkaar en houden onopvallend elkaars hand vast. Verder zijn ze gelukkig niet zo klef in hun liefdesuitingen, zoals sommige andere stellen op ons vmbo.

Ik deel de nagekeken spellingstoetsen uit. Rick heeft een 8.5, Nienke een 5. Als iedereen bezig is aan een nieuwe opdracht, vraagt Rick of ik even bij hem kom. „Mevrouw, kunt u een punt van mijn cijfer halen en deze aan Nienke geven?” Rick weet hoe je romantisch moet spellen.

Pauline Zwart