Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Skiën

Wereldtitel skiër Svindal

Aksel Lund Svindal heeft gisteren zijn wereldtitel op de supercombinatie geprolongeerd. De 28-jarige Noorse skiër hield in Garmisch- Partenkirchen na een afdaling en een slalom de Italianen Christof Innerhofer en Peter Fill achter zich. Svindal ging na de afdaling aan de leiding en bleef nummer twee Innerhofer met een totaaltijd van 2.54,51 minuten ruim een seconde voor.

Svindal bezorgde Noorwegen daarmee de eerste medaille bij de WK ski in de Zuid-Duitse wintersportplaats. In het verleden waren de Noren al zes keer de beste op de supercombinatie. Voor Innerhofer is het na goud op de super-G en brons op de afdaling al zijn derde WK-medaille.

Lindsey Vonn laat de rest van de WK schieten. De Amerikaanse heeft een hersenschudding, die ze een week voor de WK opliep. Dat meldde ze gisteren op Facebook. Vorige week deed Vonn wel mee aan de super-G en de afdaling. Bij de supercombinatie liet bij ze het tweede onderdeel, de slalom, al verstek gaan. (Novum)