Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Web & App

Waarom is ‘Justin Biebber’ trending topic op Twitter? De bijna 17-jarige popzanger heet toch Justin Bieber, met één B? Tot negen maanden geleden stond Bieber dagelijks bovenaan de lijst van populaire onderwerpen op de sociale media-site. Hij heeft zoveel twitterende fans (7.300.110 volgers) dat alle andere onderwerpen bij hem in het niet vielen. Daarom verbande Twitter ‘Justin Bieber’ uit de trending topics. Zijn 7 miljoen meisjes vonden een oplossing. Ze doopten hem: Justin Biebber.

Ward Wijndelts