Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Waarom ‘Justin Biebber’ vanmorgen trending is op Twitter

Justin Bieber poses during the 53nd annual Grammy Awards in Los Angeles, California on February 13, 2011. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Justin Bieber poses during the 53nd annual Grammy Awards in Los Angeles, California on February 13, 2011. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS Justin Bieber zondagavond bij de uitreiking van de Grammy Awards. Foto AFP

Elke ochtend kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, een van de onderwerpen waar het meest over wordt gesproken op Twitter. Vandaag wordt er veel getwitterd onder de hashtag ‘Justin Biebber’, een spellingvariant op de naam van de Canadese popster Justin Bieber (wikipedia).Tot negen maanden geleden was Justin Bieber dagelijks trending topic op Twitter. De reden: hij heeft zoveel actief twitterende fans (hij wordt gevolgd door 7.300.110 mensen (meisjes)) dat alle andere onderwerpen bij Justin in het niet vielen. Daarom besloot Twitter om de naam Bieber te ‘bannen’ van de lijst met trending topics.

Inmiddels hebben de 7 miljoen meisjes een oplossing voor dit probleem gevonden en hij heet: Justin Biebber.