Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Valencia tegen Schalke 04 eindigt in gelijkspel: 1-1

Valencia's Turkish midfielder Mehmet Topal (R) vies with Schalke's Spanish striker Raul during their Champions League football match Valencia vs Schalke 04 on February 15, 2011 at Mestalla stadium in Valencia. AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Valencia's Turkish midfielder Mehmet Topal (R) vies with Schalke's Spanish striker Raul during their Champions League football match Valencia vs Schalke 04 on February 15, 2011 at Mestalla stadium in Valencia. AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU Valencia middenvelder Mehmet Topal (R) in duel met aanvaller Raul van Valencia (FOTO: AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU)

De eerste wedstrijd van de achtste finale van de Champions League tussen Valencia en Schalke 04 eindigde vanavond in een gelijkspel: 1-1.

Valencia ontsnapte in de beginfase aan een kans voor Klaas-Jan Huntelaar en kwam op voorsprong door een goal van aanvaller Roberto Soldado.

http://www.youtube.com/watch?v=aj4778pujKg

Tijdens de eerste helft behield de Spaanse club zijn koppositie, al moest doelman Guaita zich ternauwernood nog weren tegen een gevaarlijke kopbal van Kluge.

In de tweede helft maakte Raul de gelijkmaker voor Schalke.

http://www.youtube.com/watch?v=lErDfzNQ3Js