Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Tottenham verslaat AC Milan: 1-0

Tottenham Hotspur forward Peter Crouch celebrates after scoring during a Champions League, round of 16, first leg soccer match between AC Milan and Tottenham Hotspur at the San Siro stadium in Milan , Italy, Tuesday, Feb. 15, 2011. (AP Photo/Luca Bruno)
Tottenham Hotspur forward Peter Crouch celebrates after scoring during a Champions League, round of 16, first leg soccer match between AC Milan and Tottenham Hotspur at the San Siro stadium in Milan , Italy, Tuesday, Feb. 15, 2011. (AP Photo/Luca Bruno) Spits Peter Crouch van Tottenham Hotspur viert zijn goal tegen AC Milan (FOTO: AP Photo/Luca Bruno)

Tottenham Hotspur heeft vanavond in Milaan de eerste wedstrijd van de achtste finale van de Champions League gewonnen van AC Milan met 1-0.

Spits Peter Crouch maakte tien minuten voor tijd de winnende goal.

De Engelse club, met Rafael van der Vaart in de basis, ging in San Siro zeer aanvallend van start. De Nederlander kreeg diverse mogelijkheden, maar het lukte hem niet om een doelpunt te maken.

AC Milan, koploper in de Serie A, bleek machteloos tegen het combinatiespel van de Engelsen.

De ploeg van Massimiliano Allegri speelde na de rust veel sterker en kreeg een aantal grote kansen, maar tevergeefs. Voormalig PSV-doelman Heurelho Gomes redde Tottenham keer op keer van een Italiaans doelpunt. Ook Van der Vaart kreeg kort na rust een goede mogelijkheid.

Over drie weken treffen de twee clubs elkaar weer in Londen.

Een opmerkelijk moment in de wedstrijd was de klap die middenvelder Gennaro Gattuso uitdeelde aan de assistant coach van Tottenham:

http://www.youtube.com/watch?v=oywmmsQdPHY