Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Schema Londen 2012 bekend

FILE - This is a Saturday, Aug. 16, 2008 file of Jamaica's Usain Bolt, right, as he crosses the finish line to win gold in the men's 100-meter final during the athletics competitions in the National Stadium at the Beijing 2008 Olympics in Beijing. London organizers for the 2012 Olympic Games will release the full sports competition schedule for the Olympics on Tuesday Feb. 15, 2011. (AP Photo/Odd Andersen)
FILE - This is a Saturday, Aug. 16, 2008 file of Jamaica's Usain Bolt, right, as he crosses the finish line to win gold in the men's 100-meter final during the athletics competitions in the National Stadium at the Beijing 2008 Olympics in Beijing. London organizers for the 2012 Olympic Games will release the full sports competition schedule for the Olympics on Tuesday Feb. 15, 2011. (AP Photo/Odd Andersen) Usain Bolt loopt naar goud in de finale van de 100 meter in Peking in 2008. (Foto AP / Odd Andersen)

De organisatie van ‘Londen 2012’ heeft het schema van de Olympische Spelen bekendgemaakt. Het koningsnummer, de 100 meter sprint voor mannen, is op 5 augustus volgend jaar. Vrijdag 3 augustus is mogelijk een interessante dag voor Nederland met de finale vrouwenhockey en verschillende zwemnummers, waaronder de 4 x 100 meter voor vrouwen. Bekijk het schema via de BBC hier.