Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Midreth vraagt faillissement aan

Bouwbedrijf Midreth heeft bij de rechtbank in Utrecht faillissement aangevraagd. De bouwer uit Mijdrecht met 160 werknemers in dienst kan niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen.

Midreth is een middelgrote speler op de markt. Het bedrijf heeft een aantal gezichtsbepalende projecten aangenomen zoals het stadion van AZ, het Dirk Scheringa Museum en het Stedelijk Museum in Amsterdam. Midreth kreeg afgelopen najaar al een financiële injectie van vier aandeelhouders, maar zij zijn niet bereid nogmaals bij te springen. Lees meer op nrc.nl/economie