Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

mensen

Het levensverhaal van soulzanger Marvin Gaye wordt verfilmd. De Britse regisseur Julien Temple gaat de film genaamd Sexual Healing maken, vernoemd naar het bekendste nummer van Gaye. „Het was een lang gevecht”, zei de producent van de film, Jean-Luc Van Damme, gisteren. De makers zijn al vijf jaar bezig, maar kregen de muziekrechten steeds niet rond. (Novum)

Schrijver Ernest van der Kwast spreekt voortaan iedere dag op nrc.nl iemand die in het nieuws is. Dat kan Mark Rutte zijn, maar ook een sporter of showgirl.

Ze drinken een espresso en wat ze bespreken kun je dagelijks op nrc.nl lezen om 09.00u. Van der Kwasts honorarium? Eén cent per bezoeker.