Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Koude nadert

De voorjaarsvakantie komt dichterbij maar de winter loert nog steeds om de hoek. Vanochtend moesten lokaal autoruiten gekrabd worden. In het noordoosten van Groningen viel zelfs een beetje natte sneeuw.

De winterkou zit dichtbij. Vandaag sneeuwde het in het noorden van Duitsland en Denemarken met maxima rond het vriespunt. Op wintersportbestemmingen dichtbij huis wordt het kouder maar blijft het grotendeels droog de komende dagen. In de Alpen valt wel verse sneeuw. Vandaag sneeuwde het al in de Franse en Zwitserse Alpen en in Noord-Italië. Morgen gaat het ook in het zuiden en westen van Oostenrijk sneeuwen.

In Nederland valt vanavond zo nu en dan regen maar wordt het vannacht droog en klaart het enigszins op. Het koelt af naar 4 à 5 graden met lokaal een enkele mistbank.

Morgen breekt de zon op veel plaatsen door en blijft het vrijwel droog. Met maxima rond 8 graden is het nog zacht, maar het wordt snel kouder. In de nacht naar donderdag gaat het onder een heldere hemel lokaal al licht vriezen.

Donderdag overdag is het zonnig en met 4 tot 7 graden al wat frisser. Met een oostelijke wind wordt vervolgens nog koudere lucht aangevoerd waardoor het in de nachten licht gaat vriezen.