Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Kort nieuws Voorpagina

CBS: Nederlandse economie groeide weer in 2010

Den Haag, 15 febr. De Nederlandse economie groeide in het vierde kwartaal van 2010 met 2,4 procent. De Nederlandse werkgelegenheid nam voor het eerst in anderhalf jaar toe en de investeringen stegen licht na acht kwartalen op rij van forse krimp. Op jaarbasis groeide het nationaal inkomen met 1,7 procent. Dat maakte het CBS vanmorgen bekend. Pagina 13

Kunstwebsite haalt 66.000 euro binnen

Amsterdam, 15 febr. Via de crowdfundingsite www.voordekunst.nl, die in november werd gelanceerd, is inmiddels 66.081 euro verzameld aan donaties. Drie kunstprojecten worden gerealiseerd, voor vijf andere loopt de inzameling nog. Pagina 11

Bezuinigingen op kunst ook lokaal

Rotterdam, 15 febr. Bijna driekwart van de Nederlandse gemeenten bezuinigt de komende jaren op kunst en cultuur. Ook de meeste provincies hebben bezuinigingsplannen. Pagina 11

Baas ProRail komt van Defensie

Utrecht, 15 febr. Marion Gout-van Sinderen wordt vanaf 11 april de nieuwe president-directeur van ProRail, infrabeheerder van het spoor. Zij volgt Claudia Zuiderwijk-Jacobs op die de afgelopen maanden op interim-basis president-directeur was. Gout-van Sinderen is afkomstig van het ministerie van Defensie.

Chevron beboet voor milieuschade

Lago Agrio, 15 sept. Een gerechtshof in Ecuador heeft Chevron veroordeeld tot een vergoeding van 9,5 miljard dollar (7 miljard euro) wegens milieuschade in het Amazonewoud. Pagina 15

Obama wil minder tekort op begroting

Washington, 15 febr. President Barack Obama wil het Amerikaanse begrotingstekort in de komende tien jaar met 1.100 miljard dollar (818 miljard euro) terugbrengen. Twee en pagina 6

Contador vrijuit

Madrid, 15 febr. Wielrenner Alberto Contador, drievoudig winnar van de Tour de France, is door de Spaanse wielerbond vrijgesproken van doping. Vandaag zou de bond hem daarvan op de hoogte stellen. Pagina 12