Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Kort Nieuws Kunst

Jazzpianist George Shearing overleden

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 15 febr. De Brits-Amerikaanse jazzpianist Sir George Shearing is in New York op 91-jarige leeftijd gestorven aan hartfalen. Hij componeerde ruim 300 nummers, waaronder September in the Rain en Lullaby of Birdland. Shearing, blind vanaf zijn geboorte in Londen, was een van de weinige niet-Amerikaanse musici die er vlak na de oorlog in slaagden een grote carrière in de Verenigde Staten op te bouwen. Zijn handelsmerk was de zogenoemde ‘locked hands' stijl, waarbij de ene hand de melodie versterkt die de andere hand speelt.

Stedelijk krijgt 63 werken geschonken

Door onze kunstredactie

Amsterdam, 15 febr. Het Stedelijk Museum in Amsterdam ontvangt een omvangrijke schenking van verzamelaar Maurice van Valen. Hij geeft 63 kunstwerken – sculpturen, schilderijen, videokunst, fotografie en werken op papier – aan het museum.