Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

kort nieuws

Verkiezingsdebat

Bij het NOS-verkiezingsdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen kreeg vooral Loek Hermans (VVD) het gisteravond zwaar te verduren.ChristenUnie-lijsttrekker Roel Kuiper beantwoordde de vraag of hij het christendom hoger inschatte dan andere religies met een omfloerst ‘ja’. Die vraag werd hem gesteld door PVV’er Machiel De Graaf. Een jaar geleden beantwoordde Tweede Kamerlid Slob (ook CU) de vraag nog negatief. Iedereen leek het erover eens dat er gewoon doorgeregeerd kan worden als de regeringspartijen geen meerderheid behalen in de Tweede Kamer. nrc.nl

OV-staking gaat door

De bonden mogen vandaag en morgen acties voeren in het openbaar vervoer rond Den Haag en Rotterdam. De reizigers worden door de acties niet onevenredig getroffen, oordeelde de rechtbank van Rotterdam gisteren in een kort geding. Bij de acties rijden 40 procent minder bussen, trams en metro’s. De bonden willen zo illustreren wat er volgens hen gebeurt als de geplande bezuinigingen van 120 miljoen euro op het gemeentelijk openbaar vervoer doorgaan. Vandaag is Den Haag aan de beurt, morgen Rotterdam. nrc.nl

Ambassadeur berispt

De Nederlandse ambassadeur in Macedonië is op het matje geroepen omdat een van haar medewerkers betrokken zou zijn geweest bij gewelddadige protesten in de hoofdstad Skopje. Albanezen en Macedoniërs vochten zondag over een bouwproject op de plek waar eerst een kerk stond. Het Macedonische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de organisator van de betoging als politiek adviseur voor de ambassade werkt. (AP)

iPad-killer of niet?

Op het Mobile World Congress in Barcelona is deze week de eerste werkende demo te zien van de nieuwe HP TouchPad, een nieuwe concurrent voor de iPad. NRC-technologieredacteur Marc Hijink blogt erover.

nrc.nl/hebben

63-jarige zwanger

Een 63-jarige vrouw uit Harlingen is zwanger van haar eerste kind, meldt de Leeuwarder Courant. De baby wordt in april verwacht. De vrouw heeft zich laten behandelen in een vruchtbaarheidskliniek in Italië. In Nederland is de leeftijdsgrens voor deze behandeling, waarbij er sprake is van eiceldonatie, 45 jaar. De vrouw wil niet in de openbaarheid treden. (NRC)