Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Emancipatie

HTC ChaCha: de eerste Facebook-telefoon

Met HTC’s ChaCha telefoon moet cha-cha-chatten via Facebook eenvoudiger worden. Het is de eerste van een reeks Facebook-telefoons. Sociaal netwerk Facebook is een van de populairste toepassingen op de mobiele telefoon. Vandaar telefoonfabrikant HTC twee ‘gespecialiseerde’ toestellen uitbrengt: de Salsa en de Chacha. Het gaat om relatief eenvoudige toestellen: een met een hardwarematig toetsenbord (ChaCha,

Met HTC’s ChaCha telefoon moet cha-cha-chatten via Facebook eenvoudiger worden. Het is de eerste van een reeks Facebook-telefoons.

HTC ChaChaHTC ChaCha

Sociaal netwerk Facebook is een van de populairste toepassingen op de mobiele telefoon. Vandaar telefoonfabrikant HTC twee ‘gespecialiseerde’ toestellen uitbrengt: de Salsa en de Chacha. Het gaat om relatief eenvoudige toestellen: een met een hardwarematig toetsenbord (ChaCha, 299 euro) de ander met een touchscreen (Salsa, 369 euro). Beide toestellen werken op Android 2.3 en hebben een aparte Facebook-knop waarmee je snel een foto kunt uploaden of je vrienden kunt laten weten welke muziek je aan het luisteren bent en waar je uithangt. Bekijk hier de specificaties.

Er komt trouwens een hele reeks Facebook telefoons aan, ook van andere merken. Dat kondigde Mark Zuckerberg aan in een video die bij de HTC-persconferentie getoond werd. Hij belooft ‘dozens of Facebook-phones’.

En waar blijft de Twitter-telefoon?

Wordt het trouwens geen tijd voor een aparte Twittertelefoon? Volgens Twitter-baas Dick Costolo is dat niet nodig, liet hij gisteren weten tijdens een vraaggesprek. Wel ziet Costolo  graag wat meer eenduidigheid in de menu’s en interfaces van verschillende Twitter-toepassingen. En het is de bedoeling om van Twitter nog meer een sms-achtige dienst te maken, zodat ook gebruikers in gebieden zonder mobiel internet tweets kunnen lezen en versturen. Het zou Twitter nog meer bewegingsvrijheid geven in noodsituaties, zoals recent tijdens de revolutie in Egypte of tijdens de ramp in Haïti.

HTC Flyer

En back to business: de HTC  kondigt op het Mobile World Congress ook nog een nieuwe 7 inch tablet pc aan, de Flyer. Het concept doet denken aan de Samsung Galaxy Tab die vorig jaar op de markt verscheen: een handzame media tablet die nog niet werkt met de tablet-vriendelijke versie van Android, Honeycomb. Die update komt echter wel in het tweede kwartaal beschikbaar, belooft HTC.