Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Espresso met Tanja Nijmeijer

Liedje Gisteren schreef misdaadverslaggever John van den Heuvel in De Telegraaf: ‘Colombia weet waar Tanja Nijmeijer is.’ Het schijnt dat speciale apparatuur alle bewegingen van de FARC-groep van Nijmeijer in de jungle kan volgen. De apparatuur zit in vliegtuigen en meet de warmte van hun lichamen. Ik drink daarom voor de zekerheid koude espresso met

Tanja Nijmeijer

Liedje

Gisteren schreef misdaadverslaggever John van den Heuvel in De Telegraaf: ‘Colombia weet waar Tanja Nijmeijer is.’ Het schijnt dat speciale apparatuur alle bewegingen van de FARC-groep van Nijmeijer in de jungle kan volgen. De apparatuur zit in vliegtuigen en meet de warmte van hun lichamen. Ik drink daarom voor de zekerheid koude espresso met Tanja Nijmeijer in de jungle. Ook heb ik het aantal bar van de handpomp aangepast. Van zestien naar veertien. Gisteren was het wereldnieuws dat Mubarak ‘in een niet al te beste gezondheidstoestand verkeert’. Hij schijnt zelfs af en toe zijn bewustzijn te verliezen. En dat allemaal door een espresso op een nuchtere maag.

‘Heb je er nooit aan gedacht om van de een op de andere dag als Creoolse manicure op te duiken in Würzburg?’ vraag ik Nijmeijer als ze een slokje van haar espresso heeft genomen. Ze schudt haar hoofd en zegt na een tijdje: ‘Daar is het nu te laat voor.’ Volgens John van den Heuvel wacht het Colombiaanse leger alleen nog op een geschikt moment om in actie te komen. Hij noemt twee alternatieven: het bombardement en het vuurgevecht. Misschien is dit de laatste espresso die Nijmeijer drinkt. Ook nog koude espresso. ‘Zal ik een liedje voor je zingen?’ zegt ze dan opeens. Vorig jaar zong Tanja voor haar ouders Don’t cry for me Argentina, nu zingt ze voor mij Just Like A Woman. De vrouw ontwaakt, maar het kleine meisje breekt. Er komen ronkende vliegtuigen over.