Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Tennis

Eindelijk weer zege voor Krajicek op WTA-Tour

Krajicek versloeg in Memphis de als eerste geplaatste Zahlavova.

Michaëlla Krajicek heeft bij het WTA-toernooi in Memphis voor een stunt gezorgd. De Nederlandse versloeg Barbora Zahlavova Strycova in de eerste ronde met 6-1 en 6-3. De Tsjechische was als eerste geplaatst. In de tweede ronde treft ze de Amerikaanse qualifier Alexa Glatch.

Voor Krajicek, de nummer 151 van de wereld, is het haar eerste zege op WTA-niveau sinds vorig jaar april. Vorig jaar bereikte ze in Memphis ook de tweede ronde.

Robin Haase is weer een plaats dichter naar Thiemo de Bakker toe gekropen op de wereldranglijst. De 23-jarige Hagenaar steeg naar plaats 54, De Bakker bleef staan op de 50ste plaats. Vorige week werd Haase in de eerste ronde uitgeschakeld bij het ABN Amro-tennistoernooi door de latere winnaar Robin Söderling. De Bakker bereikte in Rotterdam de tweede ronde, maar moest daarin het hoofd buigen voor Mikhail Jouzhny. Jesse Huta Galung handhaaft zich op de 112de plaats. Igor Sijsling en Thomas Schoorel staan respectievelijk op 154 en 168. De enige wijziging in de toptien is de stijging van Jürgen Melzer van de elfde naar de tiende plaats. Hij verdrong Mikhail Jouzhny, nu elfde. Rafael Nadal voert de wereldranglijst aan voor Roger Federer en Novak Djokovic.

Bij de vrouwen is Kim Clijsters nu de nummer één. Ze passeerde Caroline Wozniacki dankzij het bereiken van de halve finales in Parijs. In de finale verloor de Belgische van Petra Kvitova, die dankzij haar zege nu 14de staat. (Novum)