Dat seksschandalen je geen windeieren leggen, bewijst Karima El Mahroug weer eens. In een reclamespot prijst El Mahroug, beter bekend als Ruby Rubacuori of Ruby de ‘hartendief’, het boek “Het vrouwelijke labyrint” aan van de Napolitaanse advocaat Alfonso Luigi Marra.
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi zou betaald hebben voor seks met de, toen nog minderjarige, nachtclubdanseres. Later zou Berlusconi onrechtmatig hebben ingegrepen om El Mahroug vrij te laten, nadat ze werd aangehouden voor beschuldiging van diefstal. Berlusconi zou gezegd hebben dat zij de kleindochter van de Egyptische president Mubarak was.
En nu prijst El Mahroug, terwijl zij verwikkeld is in een van de grootste schandalen in de Italiaanse politiek, een boek aan. Geheel in stijl: in haar ondergoed.
En in acht talen nog wel, schrijft NOS correspondent Andrea Vreede op haar weblog.
http://www.youtube.com/watch?v=UeAF3h_v3Sw
Maar waar gaat het boek eigenlijk over? En wat is de relatie met El Mahroug? Het zal je misschien niet verbazen, maar in een eerdere reclame speelde Lele Mora, de impresario die net als Ruby verwikkeld is in de schandalen rond Berlusconi. Vreede:
Waar het boek “Het vrouwelijke labyrint” nu precies over gaat, is mij ook na deze wervende tekst van de toch redelijk gekuiste Ruby nog steeds niet duidelijk. Auteur is de Napolitaanse advocaat Alfonso Luigi Marra, gespecialiseerd in zaken tegen banken. Op zijn website omschrijft Marra zichzelf als winnaar van verschillende belangrijke class actions tegen banken die tot verregaande hervormingen in de bankwereld geleid zouden hebben. Ook blijkt hij Europarlementariër te zijn geweest voor Berlusconi’s partij toen die nog Forza Italia heette. En heeft hij tal van boeken op zijn naam staan.
Ook moet Marra over flink veel geld kunnen beschikken. Want de reclamespots voor zijn meest recente werk zijn nu al maanden op de Italiaanse televisie te zien. Eerst met een bekende actrice en vervolgens met Lele Mora, de impresario die net als Ruby verwikkeld is in de schandalen rond premier Berlusconi. En nu dus Ruby Rubacuori zelf. Die “Het vrouwelijke labyrint” volgens sommige wat cynische journalisten tot het meest aangeprezen maar tegelijkertijd minst gelezen boek van dit moment maakt.