Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Maatschappelijk protest

Avondklok Tunesië opgeheven

De Tunesische regering heeft de avondklok opgeheven maar de noodtoestand blijft nog wel van kracht, meldt AP.

De avondklok was ingesteld op de dag voordat president Zine El Abidine Ben Ali het land ontvluchtte na een maand van demonstraties tegen zijn regime.

De avondklok werd al enkele weken geleidelijk verkort. Met de opheffing ervan reageren de Tunesische autoriteiten aan verzoeken vanuit de toeristenindustrie, meldt de NOS. De sector is met 11 procent een van de belangrijkste bron van inkomsten van het land.

Het is nog steeds onrustig in Tunesië. Hoewel het dagelijks leven weer hervat is, wordt er nog wel gestaakt. Zo is het internationaal vliegverkeer naar verluid gehinderd door stakingen. Ook in hotels wordt er gestaakt.

Op 7 februari probeerden demonstranten tevergeefs het parlement te blokkeren bij een stemming op een wetsvoorstel om de president van de interim-regering, Fouad Mebazaa, tijdelijk de macht te geven om per decreet te regeren.

Interactieve kaart: de onrust in de Arabische wereld:
Interactieve graphic: Onrust in de Arabische wereld

Lees hier meer over Tunesië.