Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

6 redenen om uit te gaan

1 dans

ZOUT – Conny Janssen Danst

Rotterdamse Schouwburg. Tijd: 20.15u. Kaarten: 25 euro. www.rotterdamseschouwburg.nl

ZOUT is de nieuwste voorstelling van Conny Janssen Danst, waarin acht mannen – zeven mannelijke dansers en gitarist Anne Soldaat – zich bevinden in een wereld waar orde en controle de chaos buiten de deur moeten houden. Voorafgaand aan de voorstelling kun je in vijf restaurants in het centrum terecht voor een ZOUTmenu. Tournee t/m 12 mei.

2 muziek

Jamaica + The Benelux

Utrecht: Tivoli de Helling. Tijd: 20.15. Entree: 10 euro. www.tivoli.nl

Jamaica (voorheen Poney Poney) is een nieuw duo uit Parijs dat catchy electropop met harde gitaarriffs maakt. Met hun twee producers Xavier de Rosnay van Justice en Peter Franco van Daft Punk maakte ze vorig jaar het debuutalbum No Problem. In het voorprogramma dansbare electropop door de vierkoppige Amsterdamse band The Benelux.

3 performance

Gaëtan Bulourde

Amsterdam: De Brakke Grond. Tijd: 20.30u. Entree: 8,50-13 euro. www.brakkegrond.nl

Muzikant en performer Gaëtan Bulourde (Frankrijk, 1968) komt met het programma ‘Already Made’, opgebouwd uit al bestaande performances, installaties, literaire citaten en objecten die op zichzelf betekenisloos of waardeloos zijn. Ze vormen de basis voor een originele partituur voor drie performers. Onderdeel van het dans- en performancefestival ‘Something RAW’ (15 t/m 19 febr).

4 cultuur op kamers

Stukafest Maastricht

Maastricht. Opening: 19.15u. Stukafeest: 23.00u. www.stukafest.nl

Vijftien studentenkamers in Maastricht worden omgetoverd tot minitheaters. In elke kamer vindt een act plaats variërend van film tot cabaret, tot rock, poëzie en pop. Elke act duurt een half uur en vindt drie keer plaats. Bezoeker stellen zelf hun avond samen door te kiezen uit hun drie favorieten. Met o.a. Gady Mirtenbaum, Poetracks met Anneke van Giersbergen, De Gebroeders Fretz en Yesterday’s Men. Het afsluitende Stukafeest is in Café de Clinique.

5 dans

T.r.a.s.h. - Disorderly Conduct

Amsterdam: Melkweg Theater. Tijd: 20.30u. ‘No-risk ticket’: 17/15/10 (studenten) euro. www.melkweg.nl

Danstheatergroep T.r.a.s.h., ook wel omschreven als ‘de punkgroep van de dans’, brengt haar nieuwste stuk ‘Disorderly Conduct’. Deze intense montagevoorstelling van ogenschijnlijk lieflijke verhalen met een donkere ondertoon bestaat uit een mix van dans, performance en livemuziek.

6 Pleidooi

Verborgen wildernis

Dordrecht: Villa Augustus, Oranjelaan 7. Van 20.15-21.15u. Prijs: 12 euro. Reserveren 078-6393111. Meer info: www.villa-augustus.nl

Laatste avond uit de reeks ‘Ontmoetingen in Augustus’. Schrijver Kester Freriks en cartograaf Jan Werner spreken over de woeste schoonheid van het Nederlandse landschap. Freriks doorkruiste het land in winterse sneeuwstormen en verzengende hitte op zoek naar de laatste ruige plekken. Aan de hand van prachtige landkaarten gekozen door cartograaf Jan Werner houdt hij een pleidooi voor het behoud van de vrije natuur.