Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

5 redenen om tv te kijken

Scene uit de film House of Sand and Fog (2003) Foto: MVSP
Scene uit de film House of Sand and Fog (2003) Foto: MVSP

1 Terugblik

Bye bye try before you die

Ned. 3, 20.25-21.15u.

Alle Try before you die-presentatoren van de afgelopen vijf jaar blikken nog één keer gezamenlijk terug en geven commentaar op alle legendarische hoogte- en dieptepunten.

2 Drama

House of Sand and Fog

RTL 8, 20.30-23.00u.

Ingenieus drama rond een huis aan zee dat voor twee mensen een grote emotionele waarde vertegenwoordigt. Een Amerikaanse vrouw wordt gedwongen het huis van haar vader te verlaten en een Iraanse balling ziet daar een gelegenheid in de schaapjes op het droge te krijgen voor zijn familie. Het leidt tot een noodlottige reeks van gebeurtenissen waarbij alle partijen tot hun eigen verbazing het slechtste in zichzelf naar boven halen. (Vadim Perelman, 2003)

3 Cultuur

Opium

Ned. 2, 20.55-21.25u.

Cornald Maas deelt zijn tafel met actrice en regisseuse Monique van de Ven, fotograaf Dirk Kikstra en acteur John Buijsman. Het gaat over Holland Opera, dat opera’s maakt voor jongeren. En over de bigband The New Cool Collective en dichter Jules Deelder die hun krachten voor de derde maal bundelen; het resultaat is een gloednieuwe tour langs theaters in heel Nederland. John Buijsman deelt met Deelder de passie voor jazz én voor hun stad Rotterdam.

4 Voetbal

Studio Sport-UEFA Champions League

Ned. 3, 22.30-23.10u.

Samenvattingen van de wedstrijden AC Milan-Tottenham Hotspur en Valencia-Schalke. Tottenham kan nog niet beschikken over Gareth Bale vanwege een blessure. Rafael van der Vaart speelt waarschijnlijk wel tegen Milan. De middenvelder ontbrak zaterdag nog wegens een kuitblessure.

5 Docu

Close Up: Architect I.M. Pei – Licht als inspiratie

Ned. 2, 23.00-23.55u.

Over architect I.M. Pei en zijn nieuwste creatie: het Museum voor Islamitische Kunst in Doha, Quatar. Pei komt tot de ontdekking dat de essentie van veel islamitische kunst ligt in eenvoudige geometrische vormen die door het zonlicht geaccentueerd worden.