Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Milieu en natuur

Waarom ‘Mumford & Sons’ vanmorgen trending is op Twitter

Mumford and Son perform "The Cave" at the 53rd annual Grammy Awards in Los Angeles, California February 13, 2011. (GRAMMYS-SHOW) REUTERS/Lucy Nicholson (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT)
Mumford and Son perform "The Cave" at the 53rd annual Grammy Awards in Los Angeles, California February 13, 2011. (GRAMMYS-SHOW) REUTERS/Lucy Nicholson (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT) Mumford & Sons, afgelopen nacht. Foto Reuters

Elke ochtend kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, een van de onderwerpen waar het meest over wordt gesproken op Twitter. Vandaag wordt er veel getwitterd onder de hashtag ‘Mumford & Sons’.

De Engelse folkrockband Mumford & Sons (wikipedia) heeft vannacht opgetreden bij de uitreiking van de Grammy’s, Bob Dylan stapte het podium op.

De omschrijving doet Dylan- en Mumford & Sonsfans waarschijnlijk het water in de mond lopen:

The mix was likely due to simple exuberance: Following the performance, which ended with Dylan kingly directing traffic with a few harmonica blows and a small wave of his hand, the band members hovered behind him with their mouths open, like some young kids jamming in a basement who had just been interrupted by their idol walking in and asking if he could join in on a song.

Hier een tamelijke baggeropname mét Bob Dylan (vanaf 5:55):

Hier de baggeropname zónder Dylan van de soundcheck (hopelijk vinden we nog een goeie opname):