Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Entertainment

Prestigieuze muziekprijzen

De Grammy’s, de Amerikaanse muziekprijzen, zijn een onmisbaar instrument voor artiesten en platenindustrie. De Grammy voor Adele, als ‘beste nieuwe act’ in 2009, betekende voor haar een eerste stap op de moeilijk doordringbare Amerikaanse markt. Genomineerden zijn dit jaar o.a: Eminem, Bruno Mars en Lady Gaga.

De Grammy’s worden gejureerd door een gezelschap van 12.000 mensen uit de muziekindustrie. Weten wie gisteravond in Los Angeles grammy’s won? Zie www.grammy.com