Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

‘Mubarak af en toe buiten bewustzijn’

Een portret van Mubarak wordt weggehaald uit het regeringsgebouw in Kairo.
Een portret van Mubarak wordt weggehaald uit het regeringsgebouw in Kairo. Foto AP / APTN

Berichten dat Hosni Mubarak in een niet al te beste gezondheidstoestand verkeert, doen vandaag de ronde. Kranten in Kairo meldden dat hij af en toe het bewustzijn verliest, depressief is en weigert medicijnen te nemen. Mubarak verblijft in de badplaats Sharm el-Sheikh sinds hij vrijdag als president van Egypte het veld moest ruimen.

De ambassadeur van Egypte in Washington zei maandag dat hij had vernomen dat de 82-jarige Mubarak er mogelijk niet al te best aan toe is. Hij kon of wilde evenwel geen verdere details melden.

Mubarak onderging twee jaar geleden een operatie in Duitsland. Toen is zijn galblaas verwijderd.