Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Arbeidsmarkt

HP Touchpad met WebOS als iPad-alternatief

Smartphonefabrikant Palm maakte een aantal jaren geleden een doorstart met  besturingssysteem WebOS maar bleek niet groot genoeg om het op te nemen tegen de Apple iPhone en Google Android. Zo kwam de Palm Pre helaas nooit in Nederland op de markt - terwijl het besturingsysteem er toch mag zijn.  Palm is vorig jaar overgenomen door computerfabrikant HP en die heeft een beduidend langere adem.

Op het Mobile World Congress in Barcelona is de eerste werkende demo te zien van de HP TouchPad, een 9,7 inch tablet pc die als concurrent voor de Apple iPad in de markt gezet wordt. Het gaat om een voorlopige versie - alleen HP-personeel mag het apparaat aanraken.

Maar het is in ieder geval iets anders dan de Android 3.0 Honeycomb tablet pc’s van de concurrenten. Bekijk de video: