Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Heineken en Unilever hervatten werk in Egypte, reisadvies versoepeld

Levensmiddelenconcern Unilever en bierbrouwer Heineken hebben vorige week hun activiteiten in Egypte hervat. Eind januari legden zij de productie in reactie op de politieke onrust in het land stil.

Bij Heineken is ongeveer de helft van de 25 buitenlandse medewerkers weer in Egypte teruggekeerd, terwijl de andere helft later deze maand terugkeert, zegt een woordvoerster tegenover persbureau Novum. Zodra de veiligheid verder verbetert, zullen ook hun gezinnen naar Egypte terugkeren. Unilever was niet beschikbaar voor commentaar.

Vorige week werd ook al bekend dat AkzoNobel het werk heeft hervat in Egypte.

Reisadvies versoepeld
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag het reisadvies voor Egypte versoepeld. Zij ontraden niet langer reizen naar de Egyptische badplaatsen aan de Rode Zee, de Golf van Aquaba en de Golf van Suez. Al worden reizigers wel geadviseerd waakzaam te blijven.

Het reisadvies blijft wel gelden voor de rest van het land. Nederlanders worden geadviseerd demonstraties en samenscholingen te mijden en goed de ontwikkelingen via de media te volgen.

Op 31 januari keerden honderden toeristen terug uit Egypte. Arkefly, Corendon en Transavia haalden met vijftien vluchten ongeveer 2.600 vakantiegangers terug uit Sharm el-Sheikh, Hurghada, Aswan en Luxor.