Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Goal van het Weekend komt uit Engeland

Het kon dit weekend eigenlijk maar één goal worden. Maar voor we naar de weergaloze Wayne Rooney-doet-Van Basten goal gaan, even een ander Nederlands tintje. Niet vervelend was namelijk de treffer van Balasz Dzsudzsák (PSV) zaterdagavond. Ook Diego Biseswar (Feyenoord) deed van zich spreken waarna David Villa (FC Barcelona) dit vol souplesse doet.

Gisteren bezorgde Anouar Hadouir (Roda JC) Frank de Boer en de zijnen een kater en dacht Andrea Catellani (Catania): ik neem ‘m eens vol op de pantoffel. Iets wat Javier Farinos (Hercules) ook bleek te kunnen. Maar de Goal van het Weekend was zaterdag rond half vier ‘s middags al bekend. Wat een wereldgoal: