Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

7 redenen om uit te gaan

1 valentijnsdag

hard//hoofd offline

Amsterdam: Het Parooltheater. Tijd: 20.30u. Entree: 7,50 euro. www.parool.nl/parooltheater

Een Valentijnsdagprogramma door hard//hoofd, het dagelijks online tijdschrift voor kunst en journalistiek. Bekijk de favoriete Youtube-filmpjes van de verliefde dj/dichter Tom Waist, stel al je liefdesvragen aan orakel Ava Mees List en luister naar de nieuwe column van hoofdredacteur Rutger Lemm. Tot slot gaat een korte film in première, toegelicht door Sanne Rispens.

2 theater

Nachtgasten

Amersfoort: De Lieve Vrouw. Tijd: 20.00u. Entree: 12,50 euro. www.nachtgasten.nl

Improvisatietheater waarbij een cast van wisselende acteurs een verhaal en een rol, een decor en een mobiele telefoon, een geheim en drie uur de tijd krijgen. Met: Monic Hendrickx, Anke Engels en Yorick Zwart.

3 klassieke muziek

Nederlands Studenten Orkest

Rotterdam: De Doelen. Tijd: 20.15u. Entree: 8,25-18,00 euro. www.nso.nl

Het Nederlands Studenten Orkest brengt ‘Moriae Ecomium’ van Marijn Simons, Edward Elgars romantische celloconcert gespeeld door Sietse-Jan Weijenberg en het symfonisch gedicht ‘Ein Heldenleben’ van Richard Strauss. Dirigent: Peter Biloen.

4 valentijnsdag

Kunst, design & liefdesleed

Amsterdam: Lloyd Hotel. Aanvang: 20.00u. www.lloydhotel.com

Het Lloyd Hotel organiseert een ‘loseravond’ vol liefdesleed met een knipoog, kunst en design. Schrijvers Anneloes van Gaalen en Willemijn van Herwijnen presenteren hun boek: Loser, over het kleine leed dat falen heet. Designers Marcel Wanders, Josien Pieters en Tjep komen hun eigen ontwerpen en faalmomenten toelichten. Lisa Boersen en Jeldau Kwikkel van Paradiso’s kunstmanifestatie Liefde in de Stad komen vertellen over hun Liefdespoli-project.

5 eten & muziek

Rock The Kitchen

Rotterdam: Rotown. Tijd: 18.00u. Prijs: 30 euro. www.rotown.nl

Chef Manu en de ‘zingende kok’ Shirma Rouse serveren een driegangendiner. Met romantische muziek door Levi Wesenhagen en de Kaapverdiaanse zangeres Laise Sanches.

6 valentijnsdag

Elvis Chapel of Love

Amsterdam: Odeon Theater. Tijd: 18.00-23.00u. Prijs: 53,95 euro. www.boomchicago.nl

Boom Chicago biedt verliefde stellen de mogelijkheid om zich in het Odeon, een voormalige kerk, te laten trouwen door „de enige, echte, uit de dood herrezen Elvis”. Zijn assistent helpt bij het uitzoeken van de perfecte outfit en bloemen. Breng eigen ringen mee of koop ze ter plekke van de aanwezige sieradenmaakster. Ook getrouwde stellen mogen hun huwelijksbelofte opnieuw komen uitspreken. Na de ceremonie volgt een love cocktail, een drie-gangenmenu en een Valentijns-comedyshow.

7 muziek

Lumisokea

Eindhoven: Café Wilhelmina. Tijd: 21.00u. www.cafewilhelmina.nl

Geïmproviseerde elektronische muziek door het duo Lumisokea, bestaande uit Andrea Taeggi (momomachine) en Koenraad Ecker (laptop).