Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Media

5 redenen om tv te kijken

1 Geheim

Secret Story

Net5, 19.30-20.30u.

Na Big Brother, De Bus en De Gouden Kooi begint vanavond een nieuwe dagelijkse realityshow. Vijftien deelnemers wonen honderd dagen in een huis vol camera’s, afgesloten van de buitenwereld. Deze keer moeten ze elkaar vijftien geheimen ontfutselen. Een geheim raden betekent geld verdienen in Secret Story, maar kandidaten lopen ook dertien weken de kans om weggestemd te worden door het tv-publiek. De winnaar krijgt een ton.

2 Modellen

America’s Next Top Model

RTL 5, 20.30-21.25u.

Nicole won vorige week seizoen 13, en vanavond begint alweer een nieuw seizoen. De groep van 33 wordt teruggebracht tot 13.

3 Debat

NOS Debat Provinciale Statenverkiezingen 2011

Ned. 2, 20.55-22.00u.

Voor het tv-debat vanuit de vergaderzaal in de Eerste Kamer zijn de lijsttrekkers uit de Eerste Kamer uitgenodigd van de acht grootste partijen. Dat zijn: Loek Hermans (VVD), Marleen Barth (PvdA), Elco Brinkman (CDA), Tiny Kox (SP), Roger van Boxtel (D66), Tof Thissen (GroenLinks), Roel Kuiper (CU) en Machiel de Graaf (PVV). Presentatie: Dominique van der Heyde en Ferry Mingelen.

4 serie

Basta

Eén, 20.55-21.50u.

Satirisch nieuwsprogramma Basta groeide de afgelopen weken uit tot Vlaamse kijkcijferhit met „zelfgeknutselde onderzoekjournalistiek”, waarmee ze willen opkomen voor ‘de kleine man’. Die is volgens de makers „het geliefkoosde doelwit van allerhande grote en kleine schurken en boosdoeners, van malafide bedrijven en onbetrouwbare instanties. Hij wordt bestolen, gemanipuleerd en voorgelogen met een glimlach.”

5 dwergen

Midget Fight

RTL 7, 23.00-23.30u.

Midget Fight roept nogal wat protesten op. Albert Verlinde en De Belangenvereniging Van Kleine Mensen (BVKM) vinden het een schande. „Dwergen vechten met elkaar. Afschuwelijk!” Even kijken wat het voorstelt, daarna verder zappen.