Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Vermogen bevroren

Of hij er geld heeft gestald – en zo ja hoeveel – is niet duidelijk, maar de Zwitserse regering heeft de „mogelijke vermogenswaarde” van de afgetreden Egyptische president Mubarak en zijn familie met onmiddellijke ingang bevroren. In Amerikaanse media wordt het vermogen van Mubarak geschat op 40 tot 70 miljoen dollar.

In een verklaring liet het ministerie van Buitenlandse Zaken in Bern gisteravond weten alle noodzakelijke maatregelen te hebben genomen om „elk risico van verduistering van staatseigendommen te voorkomen”. Zo is het aan Mubarak en de zijnen verboden om eventuele tegoeden te verkopen, „met name onroerend goed”. In januari bevroren de Zwitsers al „tientallen miljoenen” aan vermogen van Tunesiër Ben Ali, kort nadat hij als president van zijn land was afgetreden.