Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Verboden kus

Estée Lauder, Pure Colour Long Lasting Lipstick , €23,50

Ik ken een man met een hekel aan lippenstift. Geverfde lippen zijn volgens hem een poging van vrouwen om op hun gezicht een opgezwollen vagina na te bootsen. Hij heeft zijn kennis uit De naakte aap van zoöloog Desmond Morris. Zijn afkeer is moeilijk verklaarbaar, aangezien hij zich profileert als liefhebber. Maar dit terzijde.

Mannen gaan trouwens binnenkort ook aan de lippenstift. Tenminste als je ontwerpster Vivienne Westwood mag geloven. Haar modellen liepen vorige week in Milaan met rode en paarse lippen over de catwalk. Misschien een leuke cadeautip voor de man van uw leven. En aangezien in deze valentijnsspecial romantiek toch wordt verward met seks halen we Desmond Morris er nog even bij. Volgens hem veroorzaakt seksuele opwinding „een opzwelling en roder worden van de lippen”. Dan kan er met lippenstift nog best een schepje bovenop.

Kies voor uw man veiligheidshalve een kleur die u voor uzelf mooi vindt, bijvoorbeeld een rode uit de nieuwe collectie van Estée Lauder. Naam: Forbidden Kiss.