Vanwege deze VARA-cartoon is Wilders woedend

Wilders is woedend over een cartoon die gisteren op de VARA-site Joop.nl verscheen. PVV-politici zullen in geen enkel VARA-programma meer verschijnen als Joop.nl de cartoon van tekenaar Adriaan Soeterbroek niet van zijn site haalt, dreigt Wilders. De gewraakte cartoon is gemaakt naar aanleiding van het PVV-plan om ‘tuigdorpen’ in te richten. Op de cartoon is te zien dat Wilders het ‘tuig’ naar de douche leidt, waarmee een vergelijking wordt gemaakt met gevangenen in concentratiekampen die tijdens de oorlog in de ‘douche’ werden vergast:

Copyright cartoon: Adriaan Soeterbroek / Joop.nlCopyright cartoon: Adriaan Soeterbroek / Joop.nl

Wilders reageerde vanochtend op Twitter boos op de cartoon:

Joop.nl is niet van plan om aan de eis van Wilders tegemoet te komen en spreekt van “censuur”:

“De cartoon is de opinie van de maker, zoals dat geldt voor alle opiniebijdragen op de site en onderdeel van een heftig maatschappelijk debat over de politiek van Wilders. Daar kun je vanalles van vinden maar het is jammer dat een politicus als Wilders pogingen onderneemt met machtsmiddelen het debat over hemzelf te smoren.”

Als Joop.nl volhardt, is Pauw & Witteman het eerste VARA-programma dat het slachtoffer wordt van de PVV-boycot. Het praatprogramma heeft de kersverse PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, Machiel de Graaf, uitgenodigd voor het lijsttrekkersdebat van woensdag aanstaande.