Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Tweestrijd

De strijd tussen koude en zachte lucht speelt zich ook vandaag nog af boven ons land. In Groningen schommelt de temperatuur vanochtend rond het vriespunt. Tegelijkertijd is het in de zuidelijke provincies zacht met 7 tot 9 graden. De strijd tussen de twee luchtsoorten veroorzaakt bewolking en regen. Als de neerslag vanochtend in het koude noordoosten valt, kan de regen daar overgaan in natte sneeuw. Het is zelfs niet uitgesloten dat het in Groningen plaatselijk even wit wordt. Daar blijft het de hele dag koud met een matige tot vrij krachtige oostelijke wind. In het zuiden wordt het uiteindelijk een graad of 10. Vannacht bereikt de zachtere lucht uiteindelijk ook het noordoosten.

Morgen begint de dag in de westelijke helft van het land met een paar opklaringen. Elders is het nog bewolkt en nevelig. In de middag heeft bewolking de overhand, maar vooral het zuiden maakt ook dan nog kans op een straal zon. Bij een matige zuidelijke wind wordt het 6 tot 9 graden, het laagst nog altijd in de noordoosthoek van het land.

Maandag trekt een volgend front vanuit het westen over het land. Het blijft bewolkt en het gaat af en toe regenen. Tegelijkertijd probeert de koudere lucht in het noordoosten weer terug te keren.