Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Tennis

Tsonga naar finale ABN Amro World Tennis Tournament

Jo-Wilfried Tsonga juicht na zijn overwinning op Ljubicic in Rotterdam. Foto AP.

De Franse tennisser Jo-Wilfried Tsonga heeft vanmiddag de finale van het ABN Amro World Tennis Tournament bereikt. De als achtste geplaatste Tsonga won in Ahoy Rotterdam in twee sets van de Kroaat Ivan Ljubicic, die als zevende geplaatst was.

Tsonga brak Ljubicic in de eerste set één keer en won de set met 6-4. In de tweede set had de Fransman een tiebreak nodig om de overwinning binnen te slepen. De tiebreak won de Fransman met 8-6.

Bekijk hier een samenvatting van de wedstrijd: