Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

selectie zondag

Jazz-zangeres Denise Jannah treedt op in Baker's Keyboard Lounge. Ned.2, 23.05u. WFA69:NORTH SEA JAZZ:DEN HAAG;16JUL2000- De Nederlandse jazz-zangeres Denise Jannah kreeg een 'Bird', een van de drie prijzen die het North Sea Jazz jaarlijks uitlooft.WFA/rl/str.Roel Loots
Jazz-zangeres Denise Jannah treedt op in Baker's Keyboard Lounge. Ned.2, 23.05u. WFA69:NORTH SEA JAZZ:DEN HAAG;16JUL2000- De Nederlandse jazz-zangeres Denise Jannah kreeg een 'Bird', een van de drie prijzen die het North Sea Jazz jaarlijks uitlooft.WFA/rl/str.Roel Loots WFA ROEL LOOTS

informatief

Muslim driving school. Serie die inzicht moet geven in de wereld van Britse moslimvrouwen die autorijlessen nemen en met hun instructeurs praten. Tijdens die lessen komen we een en ander te weten over hun leven, familie, religie en de vrijheid die een rijbewijs verschaft. Ned.2, 16.05-16.30u.

Going South. Reisserie. Vier mannen maken een 14.000 kilometer lange fietstocht door Noord- en Zuid-Amerika. Daarmee vragen ze aandacht voor de klimaatcrisis. De reis gaat van de noordelijkste punt van Alaska naar de zuidelijkste punt van Argentinië. Team Noord vertrok ruim 700 km boven de Poolcirkel. Team Zuid begon in Bogotá, Colombia. Ned.3, 19.30-19.55u.

Audrey Hepburn. Filmbiografie door Gero von Boehm van iconische filmster uit de jaren 50 en 60, met beelden uit haar films en medewerking van o.a. levensgezel Robert Wolders en Hubert de Givenchy, die haar kleedde. Arte, 22.00-22.55u.

amusement

Schicksalsjahre. Eerste van tweedelige dramaserie. De jonge pianiste Ursula ontmoet in 1938 variétézanger Wolfgang. Ze worden verliefd en trouwen, tegen de zin van haar ouders. Na de geboorte van twee kinderen moet Wolfgang dienst nemen in de Wehrmacht. Maandagavond het slotdeel.ZDF, 20.15-21.55u.

Secret story. Eerste uitzending van nieuwe dagelijkse realityshow gemodelleerd naar Big Brother, maar waarbij nu elke deelnemer een geheim mee het huis in neemt. Presentatie: Bart Boonstra en Renate Verbaan. Net5, 21.15-23.00u.

De Ronde. Eerste aflevering van negendelige reeks die zich geheel afspeelt op de dag dat de Ronde van Vlaanderen 2010 werd gereden. Met de koers als achtergrond vertelt De Ronde het verhaal van een aantal mensen van allerlei pluimage die, net als de renners, op die dag alles te winnen of te verliezen hebben.Eén, 21.35-22.20u.