Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

selectie zaterdag

De Filippijnse Palawan Archipel staat bekend om de kweek van parels. Arte, 19.30u. Zur ARTE-Sendung 360¡ - Die Geo-Reportage: Das Perlenimperium von Palawan 1: Eine der paradiesischen Inseln Taytays im Norden des philippinischen Archipels Palawan: Hier gedeihen die Austern zur Perlzucht unter idealen Bedingungen. © Medienkontor FFP/Patrick Brandt Foto: ARTE Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Silke Wšlk Tel.: +33 3 881 422 25, E-Mail: bildredaktion@arte.tv
De Filippijnse Palawan Archipel staat bekend om de kweek van parels. Arte, 19.30u. Zur ARTE-Sendung 360¡ - Die Geo-Reportage: Das Perlenimperium von Palawan 1: Eine der paradiesischen Inseln Taytays im Norden des philippinischen Archipels Palawan: Hier gedeihen die Austern zur Perlzucht unter idealen Bedingungen. © Medienkontor FFP/Patrick Brandt Foto: ARTE Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Silke Wšlk Tel.: +33 3 881 422 25, E-Mail: bildredaktion@arte.tv © Medienkontor FFP/Patrick Brand

informatief

360º - Geo Reportage: Das Perlenimperium von Palawan. Het duurt vijf jaar voordat de Auster Pinctada Maxima een enkele goudglanzende parel produceert. Vijf jaar waarin de beesten gevoerd, gewassen, doorgelicht en gekeerd moeten worden. Het PhilippijnsFranse bedrijf Jewelmer stelt hoge eisen aan haar medewerkers, van de wetenschappers die de nucleus in de oester aanbrengen, tot de duikers die het gebroed de kritische eerste weken door helpenArte, 19.30-20.15u.

Andere tijden: de meisjes van de Red Band. Honderden Joegoslavische vrouwen streken eind jaren ’60 neer in de buurt van Roosendaal om te werken in de Red Band-fabriek. Het leven in de gemeenschap stond op z’n kop met zoveel jonge vrouwen in de buurt.Ned.2, 20.40-21.10u.

‘Leichensache Hauslabjoch’. Documentaire. In 1991 ontdekten wandelaars in de Ötztaler Alpen het gemummificeerde lichaam van een man die naar zijn vindplaats ‘Ötzi’ wordt genoemd. De man heeft ongeveer 3300 jaar voor onze jaartelling geleefd. Hoe hij gestorven is weet niemand. De laatste theorie: hij is vermoord. Arte, 21.05-21.55u.

Faulks on fiction. In de tweede aflevering van zijn serie over de Engelse roman vertelt Faulks hoe papieren minnaars ons de waarheid hebben geleerd over de liefde, van Jane Austens Mr Darcy tot Alan Hollighursts Nick Guest. Met bijdragen van Helen Fielding, John Carey, Adam Phillips, Alain de Botton, Simon Schama, Rowan Pelling en Alan Hollinghurst.BBC 2, 22.00-23.00u.

amusement

Die ZDF-Kultnacht - das Beste aus ‘Disco’. Vijf uur hits uit het tussen ’71 en ’82 in Duitsland uitgezonden ‘Disco’, met o.m. T. Rex, The Sweet, Gary Glitter, David Cassidy en Rod Stewart. Ook schlagers van Marianne Rosenberg, Michael Holm, europop van Boney M. en Amanda Lear en Neue Deutsche Welle met Falco. ZDF, 0.20-5.35u.